Folkemøde_frivillig_Ungdommens Røde Kors

  Folkemøde 2019

  Folkemødet er en politisk festival på Bornholm. I 2019 ligger Folkemødet fra den 13.-16. juni.

  Ungdommens Røde Kors er repræsenteret på Folkemødet for at fortælle om vores arbejde, snakke med samarbejdspartnere og for at møde og blive inspireret af alle de andre dygtige organisationer.

  Ungdommens Røde Kors fylder endnu en gang en bus med engagerede unge og sætter kursen mod solskinsøen og Folkemødet. Vi kommer til at lave to scene-events og to pop-up events, og det bliver MEGA sjovt.

  Vi kommer til at sætte ungdommen på dagsordenen, men ydermere vil der være fokus på følgende: 

  Den gode velkomst
  Der vil være fokus på, hvordan organisationer kan blive bedre til at tage imod nye frivillige og fastholde dem. Derudover vil der også være fokus på, hvordan man skaber åbne fællesskaber, hvor det er nemt at deltage som ny frivillig. Helt lavpraktisk kommer eventet hos DGI til at tage udgangspunkt i ovenstående, hvor aktører fra velkomst-alliancen skal deltage i et Sprint-forløb. 

  Verdensmålene og Sprint
  FN’s verdensmål er relevante for URK og for unge i det hele taget, og i URK vil vi gerne sætte handling bag de smukke ord. Det gør vi bl.a. i vores to pop-up events og i eventet hos DUF, der kommer til at have overskriften Verdensmål og Sprint. 

  Derudover vil vi gerne være synlige på Folkemødet, og derfor har vi brug for en masse engagerede mennesker i URK T-shirts, som både er med til at føre vores events ud i livet, og som også er synlige og deltagende i andre arrangementer. Det gør nemlig et kæmpe indtryk på folk, når vi er massivt og tydeligt tilstede – hvilket vi har fået rosende tilbagemeldinger om de andre år. Så det går vi efter igen.

  Vi har ikke vores eget telt, men vi kommer til at skabe muligheder for at gøre en masse ting sammen, så vi kan skabe holdånd og sammenhold på tværs af alle de deltagende. Det bliver naturligvis både sjovt og hyggeligt – begyndende allerede med en fælles bustur derover, hvor der helt sikkert bliver tid til at øve URK-klappet. 

  Det praktiske
  Vi tager afsted i samlet flok med bus fra DGI-byen i København, Tietgensgade og kommer hjem med bus samme sted.

  Afgang:
  Torsdag den 13. juni kl. 12:15 og vi ankommer til Allinge omkring klokken 17:00 

  Hjemkomst
  Søndag den 16. juni kl. 15:45 

  Det koster 550 kr. at deltage, og det dækker transport og overnatning, samt URK T-shirt.
  Du skal selv betale for mad og drikke og så skal du selv have telt med at sove i. Vi kommer til at sove i Ungdomscampen, som ligger i forlængelse Folkemødet. 
  Tilmelding foregår efter først til mølle-princippet, og der er tilmeldingsfrist den 13. maj.

  Vi sender mere information ud, når vi nærmere os afrejse, men hvis du skulle have nogle spørgsmål inden, så skriv til Simon på sekretariatet på simon.dec@urk.dk

  Vi glæder os til at se dig!