Nepal

  Bliv frivillig ungdomsleder i Nepal

  Har du lyst til at støtte ungdomsengagement i Nepal? Har du erfaring med frivilligt arbejde for URK i Danmark, som du kan bringe i spil i en international kontekst? Eller har du særlig interesse for at blive frivillig i et vigtigt projekt og mulighed for at bo i Nepal fra september 2023 til februar 2024? URK søger lige nu to engagerede frivillige ungdomsledere, som sammen med Nepalesiske Røde Kors frivillige skal styrke unge fællesskaber i Nepal!

  Bliv frivillig ungdomsleder i Nepal

  Som ungdomsleder får du en unik mulighed for at arbejde tæt sammen med frivillige og medarbejdere fra Nepal Røde Kors, du får et dybt indblik i unge fra Nepals liv og stor erfaring med at planlægge og facilitere Life Skills og Sprint Workshops. Endelig får du mulighed for at bo og arbejde i Nepal – fuld plade på kulturel udveksling, spændende oplevelser og måske venskaber for livet.

  Dine arbejdsområder:
  Som frivillig ungdomsleder vil du, sammen med den anden danske ungdomsleder og to nepalesiske ungdomsledere, hjælpe med at implementere et nyopstartet projekt, som har til formål at skabe inkluderende og stærke fællesskaber i landlige områder i Lamjung-distrikte i Gandaki-provinsen i Nepal. Projektet er implementeret af Nepal Røde Kors (NRCS) og Dansk Røde Kors (DRK) og er nyopstartet men bygger på et langvarigt partnerskab og adskillige foregående aktiviteter i Lambjung-distriktet de sidste 15 år.

  Arbejdsløshed er en stor udfordring for unge i Nepal på grund af kastesystemet og utilstrækkelige muligheder. Projektet har derfor særligt fokus på at styrke unge og sårbare grupper, så de kan bidrage til at skabe positive forandringer i deres familier og lokalsamfund og give dem muligheder og kompetencer til at forbedre deres egne vilkår.

  Som frivillig ungdomsleder vil du arbejde med implementeringen af aktiviteter for unge i de lokale ungdomsklubber, som drives af NRCS. Aktiviteterne er blandt andet workshops med URKs Sprint og Life Skills-metoder. Hensigten er at hjælpe de unge med at opbygge evner – life skills – til at adressere de mange udfordringer, de står overfor. Samtidig er hensigten at hjælpe de unge med at starte små sociale projekter, som bidrager til lokal udvikling.


  Din rolle som udsendt frivillig ungdomsleder indebærer opgaver som:

  • Planlægge og afholde Life Skills træning for unge lokale frivillige
  • Planlægge og afholde Sprint træning for unge lokale frivillige
  • Være med til at udvikle og tilpasse Life Skills- og Sprintmanual til Nepal
  • Støtte de unge i Lamjung med implementeringen af deres ”Sprint projekter”
  • Være med til at planlægge og udvikle aktiviteter og events for unge i Lamjung
  • Formidle information om projektet til danske unge
  • Introducere de to Nepalesiske ungdomsledere til frivilligt arbejde i Danmark og URK som organisation under deres forberedelse


  Vi søger dig, som:

  • Har erfaring med at skabe relationer og brænder for at motivere andre unge til at engagere sig i frivillighed og fællesskaber
  • Har erfaring med frivilligt arbejde (national erfaring fra Ungdommens Røde Kors vægtes højt)
  • Har erfaring med ung-til-ung-metoder i URK (særligt sprint og Life Skills)
  • Er åben, initiativrig og god til at samarbejde i teams med andre unge
  • Er i stand til at skabe en hverdag og trives i et udfordrende miljø
  • Besidder et godt mundtligt og skriftligt engelsk og er villig til at bruge det i hverdagen
  • Er mellem 22 og 29 år 


  Praktiske rammer
  Vi forventer, at du er initiativrig og har lyst til at arbejde i en anden kultur og at bidrage til at udvikle projektet i nepal. Det er en klar fordel, at du er en åben person med masser af gåpåmod. Det er også nødvendigt at være omstillingsparat, da arbejdet i felten ofte kan være omskifteligt. Du skal se det som en spændende udfordring at bo under andre vilkår end i Danmark, f.eks. I en by præget af ulighed, fattigdom og andre udviklingsmæssige udfordringer.


  Før og efter din rejse:
  Inden du rejser til Nepal, bliver du klædt godt på til opgaven. Som led i forberedelsen skal du deltage i DUFs ungdomslederkursus og URK’s forberedelseskursus forud for din rejse. Du skal sætte cirka 3 uger af i slut august/ start september 2023 til forberedelsesprogrammet (præcise datoer meldes ud, men omring uge 34, 35, 36), hvorefter du udsendes til Nepal. Der vil ikke være mulighed for at komme hjem i løbet af udsendelsen, men du vil optjene ferie, som kan afholdes i Nepal over juleferien. Efter din rejse er du forpligtet til at deltage i en evaluering med både URK og DUF.

  Som ungdomsleder er du fuldtidsfrivillig og skal forvente en arbejdsuge på 37 timer i Nepal. Du vil modtage lommepenge svarende til de udgifter, du har i forbindelse med opholdet, og URK dækker alle udgifter i forbindelse med rejsen (flybillet, vaccinationer, visum etc.). 


  Er du vores nye ungdomsleder?
  Send en ansøgning med din motivation for at søge stillingen og dit CV senest tirsdag den 6/6 2023. Vi forventer at afholde samtaler d. 8.-9. eller 22.-23 juni, med med forbehold for ændringer, og på Ungdommens Røde Kors’ sekretariat i København eller online. Hvis du har spørgsmål til forløbet, er du velkommen til at skrive en mail til sara.l@urk.dk. Bemærk, at vi kun modtager ansøgninger gennem rekrutteringssystemet.

   

  Bliv frivillig ungdomsleder i Nepal
  Lige nu er der også mulighed for at blive ungdomsleder i Kenya