Os Online - anonym chat-rådgivning til unge med kognitive funktionsnedsættelser

  Os Online er en anonym chat-rådgivning til unge med kognitive funktionsnedsættelser, som oplever udfordringer ved brugen af de sociale medier. Vi sidder klar til at chatte med dig og give råd om netop det, du synes er udfordrende, så det bliver mere trygt for dig at være på nettet.

  Rådgivningen henvender sig til dig, som er mellem 16-25 år, og som har en kognitiv funktionsnedsættelse. Vi chatter om alt det du har på hjertet - både stort og småt!

  Vi fusionerer Os Online med vores anonyme samtaletilbud på chat og telefon. Derfor skal du i stedet kontakte os gennem Ung på Linje via knappen til højre.

  Læs mere om fusioneringen mellem Os Online og Ung på Linje her.

  Undrer du dig over betydningen af en besked? Har du sendt et nøgenbillede til en? Eller føler du, at tonen på de sociale medier er for hård?

  Chatten er en personlig og anonym samtale mellem dig og en af vores frivillige. Du vælger, hvad I skal snakke om.

  Det er anonymt at skrive til os i Os Online. Så du kan trygt tale om det, du synes er svært.

  Bag chatten sidder vi en flok unge frivillige. En del af gruppen har selv en diagnose, og alle kender vi til de udfordringer og misforståelser, der kan opstå på nettet.

  Projektet og chatplatformen er finansieret af Novo Nordisk Fonden.

  • Hvem kan benytte sig af chatten?

   Chatten henvender sig til dig som:

   • Er mellem 16-25 år
   • Har en kognitiv funktionsnedsættelse (f.eks. autisme, ADHD, cerebral parese, senhjerneskade)
   • Oplever eller har oplevet udfordringer ved brugen af de sociale medier
   • Er du i tvivl, så kontakt os endelig
  • Hvad chatter man om?

   Hos Os Online chatter vi om alt mellem himmel og jord. Der er plads til både store og små problemer og oplevelser. Vi sidder klar til at hjælpe dig med alle de udfordringer, du kan opleve på de sociale medier. Er du i tvivl så skriv endelig til os.

  • Hvem chatter jeg med?

   Os Online er et ung-til-ung tilbud. Det betyder, at du chatter med frivillige, som selv er mellem 18-30 år. Nogen af de frivillige har selv kognitive vanskeligheder fordi vi ved, at det kan være rart at tale med nogen, som har det lige som en selv. Fælles for alle vores frivillige er, at vi alle kender til de sociale medier, og de udfordring som der kan opstå på disse.

  • Hvordan bruger jeg chatten?

   Når du gerne vil chatte, trykker du på "start chat".

   Herefter vil du blive bedt om, at udfylde dit køn og din alder. Det er for, at gøre det nemmere for os at hjælpe dig! Når du har udfyldt dette, så kommer du i kontakt med en af vores frivillige, som sidder klar til at chatte med dig. Det hele er selvfølgelig helt anonymt. 

  • Hvordan bliver jeg frivillig i Os Online?

   Du kan blive frivillig, hvis du er fyldt 18 år og har lyst til at gøre en forskel for unge. Send en ansøgning til Osonline@urkmail.dk, hvor du skriver lidt om dig selv og din motivation for at blive frivillig. Vi håber meget på at høre fra dig!